Про проект Закону України про внесення змін до Закону України

"Про місцеве самоврядування в Україні"

(щодо запровадження посади фахівця із соціальної роботи з сім'ями, дітьми та молоддю)

(реєстр. № 5472 від 24.12.2009)

 

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування за дорученням Голови Верховної Ради України В.Литвина розглянув проект Закону України про внесення змін до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” (щодо запровадження посади фахівця із соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю) (реєстр. № 5472 від 24.12.2009), внесений народним депутатом України О. Донієм.

Даним законопроектом, як вказує суб’єкт права законодавчої ініціативи, визначено організаційні і правові засади соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю, зокрема, щодо забезпечення реалізації конституційних прав сімей, дітей та молоді шляхом введення посади фахівця з соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю в громаду, який має забезпечувати доступність та адресність соціальних послуг, підвищення їх якості.

Безпосередньо зміни вносяться лише до статті 34 Закону України “Про місцеве  самоврядування в Україні”, хоча в пояснювальній записці йдеться також і про статтю 26. До переліку самоврядних повноважень виконавчих комітетів сільських, селищних, міських рад у сфері соціального захисту населення пропонується додати два підпункти:

- вивчення та аналіз потреб сімей, дітей та молоді, які перебувають в складних життєвих обставинах та забезпечення їх доступу до соціальних послуг в громаді;

- прийняття рішення щодо утримання за кошти місцевого бюджету фахівця з соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю, його призначення та звільнення. Аналогічним чином два підпункти пропонується додати до переліку делегованих повноважень виконавчих комітетів.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України у своєму висновку від 19.03.2010 № 16/3-212/5472 за результатами розгляду у першому читанні пропонує законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Заслухавши інформацію з цього питання народного депутата України, голови підкомітету з питань місцевого самоврядування М.Трайдука,  з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб та обговоривши питання, Комітет ухвалив:

1. Верховій Раді України відповідно до пункту 3 частини  першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” (щодо запровадження посади фахівця із соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю) (реєстр. № 5472) повернути суб'єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 2. Доручити виступити від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народному депутату України – голові підкомітету з питань місцевого самоврядування Трайдуку М.Ф. 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол 89/04*”

28 квітня 2011 17:30
28 квітня 2011 17:25
28 квітня 2011 17:24
28 квітня 2011 17:20