Про зміну і встановлення меж

міста Конотоп і Конотопського району Сумської області

 

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування розглянув подання Сумської обласної ради щодо зміни і встановлення меж міста Конотоп і Конотопського району Сумської області, в якому пропонується збільшити територію міста Конотоп на 345,75 гектара земель, в тому числі 312,75 гектара земель, які знаходяться у віданні Підлипненської сільської ради Конотопської міської ради та 33,0 гектара земель - Кузьківської сільської ради Конотопського району та затвердити територію міста Конотоп  загальною площею 4377,75 гектара і Конотопського району загальною площею 166665,0 гектара.

Необхідність встановлення нової межі міста Конотоп обумовлена змінами, які відбулися у складі земельних угідь, по яких проходить межа міста (нове житлове будівництво, виробничі об’єкти  та зони відпочинку).  Проект зміни меж міста  Конотоп розроблений державним підприємством «Сумський інститут землеустрою» з урахуванням перспективи розвитку міста, фактичного стану землекористування та генерального плану забудови міста.

Питання про зміну меж міста Конотоп погоджено відповідно до законодавства, розглянуто і схвалено Кузьківською сільською радою Конотопського району, Підлипненською сільською радою Конотопської міської ради, Конотопською міською, Конотопською районною, Сумською обласною радами.

Матеріали з цього питання опрацьовані у Комітеті Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин і відповідно до його зауважень доповнені в частині вирішення питань, пов’язаних із зміною меж Конотопського району.

Заслухавши інформацію підкомітету з питань державного будівництва, з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб, врахувавши пропозицію Управління по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування Апарату   Верховної Ради України та обговоривши питання, Комітет ухвалив:

          1. Підтримати подання Сумської обласної ради щодо зміни і встановлення меж міста Конотоп і Конотопського району Сумської області та доручити народним депутатам України – членам Комітету розробити та внести на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України про зміну і встановлення меж міста Конотоп і Конотопського району Сумської області.

2. Рекомендувати Верховній Раді України підтримати подання Сумської обласної ради щодо зміни і встановлення меж міста Конотоп і Конотопського району Сумської області, прийнявши за основу та в цілому відповідний проект Постанови Верховної Ради України.

3. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України під час розгляду цього питання народному депутату України,    заступнику Голови Комітету Сінченку В.М.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол 116/04*”

28 квітня 2011 12:07
28 квітня 2011 12:07
28 квітня 2011 12:07
28 квітня 2011 12:07
28 квітня 2011 12:06
28 квітня 2011 12:06