Зміна меж Конотопа

28 квітня 2011, 12:07

Про зміну і встановлення меж

міста Конотоп і Конотопського району Сумської області

 

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування розглянув подання Сумської обласної ради щодо зміни і встановлення меж міста Конотоп і Конотопського району Сумської області, в якому пропонується збільшити територію міста Конотоп на 345,75 гектара земель, в тому числі 312,75 гектара земель, які знаходяться у віданні Підлипненської сільської ради Конотопської міської ради та 33,0 гектара земель - Кузьківської сільської ради Конотопського району та затвердити територію міста Конотоп  загальною площею 4377,75 гектара і Конотопського району загальною площею 166665,0 гектара.

Необхідність встановлення нової межі міста Конотоп обумовлена змінами, які відбулися у складі земельних угідь, по яких проходить межа міста (нове житлове будівництво, виробничі об’єкти  та зони відпочинку).  Проект зміни меж міста  Конотоп розроблений державним підприємством «Сумський інститут землеустрою» з урахуванням перспективи розвитку міста, фактичного стану землекористування та генерального плану забудови міста.

Питання про зміну меж міста Конотоп погоджено відповідно до законодавства, розглянуто і схвалено Кузьківською сільською радою Конотопського району, Підлипненською сільською радою Конотопської міської ради, Конотопською міською, Конотопською районною, Сумською обласною радами.

Матеріали з цього питання опрацьовані у Комітеті Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин і відповідно до його зауважень доповнені в частині вирішення питань, пов’язаних із зміною меж Конотопського району.

Заслухавши інформацію підкомітету з питань державного будівництва, з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб, врахувавши пропозицію Управління по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування Апарату   Верховної Ради України та обговоривши питання, Комітет ухвалив:

          1. Підтримати подання Сумської обласної ради щодо зміни і встановлення меж міста Конотоп і Конотопського району Сумської області та доручити народним депутатам України – членам Комітету розробити та внести на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України про зміну і встановлення меж міста Конотоп і Конотопського району Сумської області.

2. Рекомендувати Верховній Раді України підтримати подання Сумської обласної ради щодо зміни і встановлення меж міста Конотоп і Конотопського району Сумської області, прийнявши за основу та в цілому відповідний проект Постанови Верховної Ради України.

3. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України під час розгляду цього питання народному депутату України,    заступнику Голови Комітету Сінченку В.М.