Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування розглянув подання Вінницької обласної ради щодо зміни і встановлення меж міста Вінниця і Вінницького району Вінницької області, в якому пропонується збільшити територію міста Вінниця на 4448,97 гектара земель, за рахунок 158,20 гектара земель, що знаходяться у віданні Агрономічної сільської ради, 425,03 гектара земель – Бохоницької сільської ради, 947,35 гектара земель – Вінницько-Хутірської сільської ради, 495,19 гектара земель – Луко-Мелешківської сільської ради, 332,35 гектара земель – Стадницької сільської ради, 1134,39 гектара земель – Стрижавської селищної ради, 956,46 гектара земель – Якушинецької сільської ради Вінницького району, та затвердити територію міста Вінниця загальною площею 11316,97 гектара, територію Вінницького району загальною площею 91035,54 гектара.

Земельні ділянки, які планується включити у межі міста, будуть використані під житлове та соціально-побутове будівництво, зони стаціонарної та регульованої рекреації, розміщення об’єктів транспортної інфраструктури, резерв для розміщення промислово-комунальних та складських об’єктів, кладовищ.

Проект зміни меж міста Вінниця розроблений міським комунальним підприємством «Вінницький муніципальний центр містобудування і архітектури» з урахуванням перспективи розвитку міста, фактичного стану землекористування та генерального плану забудови міста.

Питання про зміну меж міста Вінниця погоджено відповідно до законодавства, розглянуто і схвалено Агрономічною, Бохоницькою, Вінницько-Хутірською, Луко-Мелешківською, Стадницькою сільськими, Стрижавською селищною, Вінницькою міською, Вінницькою районною, Вінницькою обласною радами.

Заслухавши інформацію підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою, з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб, врахувавши пропозицію Управління по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України та обговоривши питання, Комітет   у х в а л и в:

1. Підтримати подання Вінницької обласної ради щодо зміни і встановлення меж міста Вінниця і Вінницького району Вінницької області та доручити народним депутатам України – членам Комітету розробити та внести на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України про зміну і встановлення меж міста Вінниця і Вінницького району Вінницької області.

2. Рекомендувати Верховній Раді України підтримати подання Вінницької обласної ради щодо зміни і встановлення меж міста Вінниця і Вінницького району Вінницької області, прийнявши за основу та в цілому відповідний проект Постанови Верховної Ради України.

3. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України під час розгляду цього питання народному депутату України, голові підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою М.Федоруку.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол №15”

12 травня 2015 12:34
12 травня 2015 12:28
12 травня 2015 11:50
12 травня 2015 11:46
12 травня 2015 11:27
12 травня 2015 11:22