Комітет провів засідання круглого столу на тему: «Демократія. Доброчесність. Євроінтеграція (на прикладі Фастівської міської територіальної громади)»

15 жовтня 2024, 18:32

 

15 жовтня 2024 року у м. Фастів Київської області відбулось засідання круглого столу на тему: «Демократія. Доброчесність. Євроінтеграція (на прикладі Фастівської міської територіальної громади)».

Під час заходу його учасники:

ознайомились на прикладі Фастівської міської ради із демократичними трансформаціями в роботі органів місцевого самоврядування як складовою процесу євроінтеграції, а саме:

- процесом посилення доброчесності у Фастівській міській раді крізь призму прийнятого Кодексу етики депутата Фастівської міської ради VIII скликання;

- перевагами та недоліками методу д’Ондта при формуванні органів місцевого самоврядування Фастівської міської територіальної громади;

- процесом впровадження у м. Фастів програми «Розбудова громади майбутнього: ефективне самоврядування без корупції», що реалізується в рамках проекту Ради Європи «Посилення багаторівневого врядування, демократії та прав людини на місцевому рівні в Україні»;

обговорили перспективи удосконалення законодавства щодо посилення доброчесності та прозорості діяльності органів місцевого самоврядування.

За результатами дискусій учасники заходу дійшли згоди щодо необхідності імплементації кращих європейських практик демократичного врядування у вітчизняне законодавство та подальшого його наближення до стандартів Європейського Союзу у сфері доброчесності.

У засіданні круглого столу взяли участь народні депутати України – члени Комітету, представники органів місцевого самоврядування та їх асоціацій, громадськості, міжнародних інституцій.

Захід відбувся у співпраці з Фастівською міською радою, за сприяння та підтримки Програми USAID «РАДА: наступне покоління», Проекту Ради Європи «Посилення багаторівневого врядування, демократії та прав людини на місцевому рівні в Україні».

Матеріали заходу:

Програма заходу

Демократія. Доброчесність. Євроінтеграція

Етичність поведінки основа для успішного розвитку громад

Європейські підходи до формування керівних органів влади

Розбудова громади майбутнього: ефективне самоврядування без корупції