Привітання Голови та членів Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування з Днем архітектури України

01 липня 2024, 07:00


Шановні архітектори, щиро вітаємо Вас із професійним святом –

Днем архітектури України!

Архітектура – один з найвеличніших видів мистецтва та суспільної діяльності, завдяки якій створено наше життєве середовище. За великим рахунком, найближчими синонімами до слова "архітектура" є слова "життя" та "творчість".

На сьогодні ми є свідками зворотнього. В умовах повномасштабного вторгнення, щоденних обстрілів і ракетно-бомбових ударів українці зазнали невимовного горя і страждань, а наша земля – катастрофічних руйнувань. Знищено не лише окремі будівлі та споруди, а й цілі поселення з житловими будинками, промисловими об'єктами, історичними пам'ятками та усім надбанням нинішнього і попередніх поколінь. Але Україна вистоїть і неодмінно настане період відбудови та відновлення зруйнованих сіл, селищ і міст, в якому робота архітектора відіграватиме визначальну роль.

То ж чекаємо від Вас, дорогі друзі, цікавих інноваційних проектів, які дозволять забезпечити комфортне проживання у затишних квартирах найсучасніших житлових будинків, з розвиненою соціально-інженерною інфраструктурою, всіма умовами для праці та відпочинку.

Впевнені, що архітектура повоєнної відбудови буде естетичною, позбавленою невиразності та сірості, з яскраво вираженим українським колоритом, що відображатиме нашу гідність, прагнення до свободи і незалежності.

Бажаємо Вам творчої наснаги, чудових проектів та їх достойної реалізації, всіляких успіхів у професійній діяльності та особистому житті!

Перемоги та миру всім нам і нашій незламній Україні!

З великою людською вдячністю за Вашу важливу місію!

Голова та члени Комітету!