Привітання Голови та членів Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування з Днем державної служби

23 червня 2024, 07:00

 


Шановні державні службовці!

Щиро вітаємо Вас із професійним святом – Днем державної служби!

Вже третій рік поспіль ми відзначаємо цю дату в умовах безпрецедентних викликів для нашої держави і всього українського суспільства, спричинених агресивним вторгненням російської федерації і небаченою за своєю жорстокістю повномасштабною війною. Та, не зважаючи на ці надскладні обставини, Ви яскраво демонструєте стійкість, відповідальність, глибокий професіоналізм, відданість справі та забезпечуєте інституційну спроможність ефективної діяльності органів державної влади, збереження керованості в усіх сферах державного управління, що є основою національного спротиву та оборони, відновлення територіальної цілісності та збереження державності України.

Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування як головний парламентський орган із законодавчого забезпечення публічної служби продовжує працювати над його вдосконаленням із врахуванням актуальних завдань, потреб і перспектив.

Серед пріоритетних напрямків діяльності – реформа оплати праці, покликана зробити державну службу конкурентоздатною та престижною сферою занять.

Крім реформи оплати праці, наразі розглядаються питання відновлення відкритих і прозорих конкурсів, встановлення службовцям надбавок за додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов'язків за програмами та проектами міжнародної технічної допомоги, удосконалення порядку співвідношення між рангами державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, дипломатичними рангами, військовими та іншими спеціальними званнями.

Сподіваємось, що відповідні законодавчі зміни, узгоджені із загальним вектором розвитку держави на отримання повноцінного членства у Європейському Союзі, сприятимуть розбудові професійної, прозорої та політично нейтральної публічної служби в Україні.

Бажаємо Вам, дорогі колеги, всім Вашим рідним і близьким міцного здоров’я, щастя, успіхів і нових звершень у такій нелегкій, але важливій і відповідальній праці! Миру нам і перемоги!