Сьогодні виповнюється 10 років з моменту прийняття Закону України «Про співробітництво територіальних громад»

17 червня 2024, 09:57

 

17 червня 2014 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про співробітництво територіальних громад». Цей Закон став одним з перших кроків впровадження реформи децентралізації влади в Україні.

Законом передбачено механізми, які дозволяють територіальним громадам об'єднувати зусилля для вирішення спільних проблем та реалізації спільних проектів, що сприяє покращенню якості життя мешканців та ефективному використанню ресурсів. За цей час було реалізовано численні проекти, які охоплюють різні сфери – від інфраструктурних до соціальних та культурних.

За десять років дії Закону було укладено понад 1000 договорів про співробітництво, що дозволило вирішити ряд важливих завдань на місцевому рівні. Серед них – делегування виконання одного чи кількох завдань з передачею відповідних ресурсів, утворення та фінансування спільних підприємств, установ та організацій комунальної форми власності, об’єктів інфраструктури, реалізація спільних проектів.

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування вітає всі територіальні громади з цією важливою датою та закликає до подальшої активної співпраці для сталого розвитку та процвітання України.