Члени Комітету взяли участь у засіданні Наглядової ради Програми Ради Європи «Посилення доброго демократичного врядування і стійкості в Україні»

20 травня 2024, 14:17


16 травня 2024 року відбулось засідання Наглядової ради Програми Ради Європи «Посилення доброго демократичного врядування і стійкості в Україні», бенефіціаром якої є Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Під час заходу Голова Комітету Олена Шуляк підкреслила: «За минулий рік завдяки Програмі «Посилення доброго демократичного врядування і стійкості в Україні» вдалося об’єднати представників центральної влади, всіх всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, Ради Європи та інших стейкхолдерів, щоб працювати над складними політиками та реформами у сфері багаторівневого врядування».

Під час засідання Наглядової ради було презентовано досягнення Програми у 2023 році, обговорено поточну діяльність та плани на цей рік.

«Раді Європи постійно вдається шукати баланс між представниками центральної влади та всеукраїнських асоціацій місцевого самоврядування. Саме такій практиці нам треба слідувати й далі: у діалозі за міжнародної модерації знаходити спільне у вкрай непростих питаннях, бо центральна і місцева влада можуть мати різні позиції», - зазначив Координатор Програми від Комітету, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Віталій Безгін.

У заході також взяли участь представники Секретаріату Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, Директорату з координації програм співробітництва Ради Європи, Офісу Ради Європи в Україні, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Національного агентства України з питань державної служби, Національного агентства з питань запобігання корупції, органів місцевого самоврядування та їх асоціацій.

За результатами засідання учасники рекомендували до затвердження звіт про діяльність Програми в 2023 році та план її роботи на 2024 рік.