Відбулось шосте засідання Робочої групи Комітету з опрацювання та підготовки до другого читання проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів у зв’язку з прийняттям Закону України «Про адміністративну процедуру» (реєстр. № 10161)

15 травня 2024, 17:25

14 травня відбулося шосте засідання Робочої групи Комітету з опрацювання та підготовки до другого читання проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів у зв’язку з прийняттям Закону України «Про адміністративну процедуру» (реєстр. № 10161).

Під час засідання членами Робочої групи було розглянуто пропозиції про внесення змін до законодавчих актів, які були включені до законопроекту з реєстр. № 10161, а саме Законів України:

-    Кодексу України з процедур банкрутства;

-    Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні»;

-    Закону України «Про державне регулювання ринків капіталу та організованих товарних ринків»;

-    Закону України «Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю»;

-    Закону України «Про інститути спільного інвестування»;

-    Закону України «Про депозитарну систему України»;

-    Закон України «Про ринки капіталу та організовані товарні ринки».

А також розглянуто пропозиції змін до законів України, які не були включені до законопроекту з реєстр. № 10161, але потребують опрацювання щодо необхідності їх приведення у відповідність до Закону України «Про адміністративну процедуру», а саме Законів України:

-     «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального»;

-    «Про банки і банківську діяльність»;

-    «Про валюту і валютні операції»;

-    «Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків»;

-    «Про фінансову реструктуризацію»;

-    «Про кредитні спілки»;

-    «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення»;

-    «Про віртуальні активи»;

-    «Про фінансові послуги та фінансові компанії»;

-    «Про страхування».

Захід відбувся за сприяння та підтримки Проекту Європейського Союзу «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» (EU4PAR 2).