Комітет підтримав пропозицію щодо співпраці з Швейцарсько-українським Проєктом «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD

20 березня 2023, 15:45

Комітет розглянув на своєму засіданні 15 березня 2023 року ініціативу щодо співпраці з Швейцарсько-українським проєктом «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD та позитивно оцінив можливість підписання меморандуму з ним для майбутніх спільних дій у напрямку регіонального розвитку та відновлення країни.

Основна мета діяльності проєкту UCORD полягає у сприянні діям, спрямованим на відновлення і скоординований регіональний розвиток для покращення якості життя, стійкості, миру та соціальної згуртованості в Україні. Проєкт впроваджуватиметься протягом 12 років, трьома окремими фазами, по 4 роки кожна. На перші 4 місяці діяльності визначено 4 пілотні партнерські регіони: Вінницька, Сумська, Тернопільська та Хмельницька області.

Спільними зусиллями Комітету та проєкту UCORD планується створення Діалогової платформи, яка слугуватиме надійним майданчиком для спільних заходів: консультацій та обговорень між національними, регіональними та місцевими зацікавленими сторонами щодо законодавчих аспектів державної регіональної політики та політики відновлення регіонів і територій.

Меморандум про співпрацю між Комітетом та проєктом UCORD буде підписано в робочому порядку.