Комітет провів у Луцьку обговорення щодо питань функціонування інституту старост

09 лютого 2023, 16:35

9 лютого на майданчику підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування відбулось обговорення на тему «Досвід функціонування інституту старост. Регіональний вимір».

Відкриваючи захід, народний депутат України, голова підкомітету з питань  адміністративно-територіального  устрою  та   місцевого самоврядування     Віталій     Безгін відзначив, що даним заходом розпочинається серія регіональних обговорень на майданчику підкомітету, метою яких є вивчення практики застосування законодавства з питань функціонування інституту старост у різних регіонах України та закликав усіх учасників обговорення, і в першу чергу представників Волині, до активної дискусії щодо наявної проблематики створення та діяльності старостатів.

Під час заходу присутні заслухали презентацію підготовленого на запит Комітету дослідження «Аналіз практики застосування законодавства щодо інституту старост» та на прикладі досвіду Волинської області обговорили проблемні питання створення старостинських округів, затвердження старост та організації їх роботи і виконання повноважень.  

У заході взяли участь представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, представники Волинської обласної ради та Волинської обласної державної адміністрації,  очільники територіальних громад Волинської області, старости, представники громадського та експертного середовища.

Обговорення відбулось за сприяння та підтримки Програми USAID «РАДА: наступне покоління».

Відеозапис обговорення в Луцьку можна переглянути за цим посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=myQSrcWUI0E