Привітання Голови Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олени Шуляк з Новим роком

24 грудня 2022, 13:00

Шановні українці!

Вітаю вас з Новим роком!

Минулий рік був найскладнішим в історії незалежної України, але водночас найбільш ефективним з точки зору парламентської роботи. За 49 пленарних днів Верховна Рада прийняла за основу 87 законопроектів та ухвалила в цілому ще 399. За кількісними показниками це один з найкращих результатів за весь час роботи українського парламенту.

У назві нашого комітету є слово «містобудування». Ще ніколи це слово не звучало так буквально. Маємо відновлювати Україну фактично з нуля – цілими вулицями, кварталами, а подекуди й містами.

З одного боку це виклик. З іншого – можливість змінити країну. Україна має шанс позбутися епітету «радянський» як за формою, так і за змістом. Ми обов’язково переможемо, але Велике відновлення маємо розпочати, не чекаючи перемоги.

 Велике відновлення – це не «латання дірок». Це про нову філософію країни. Змінитися має все – від архітектурних рішень і енергозберігаючих технологій до правил гри у будівельній галузі. Ці правила гри – сфера відповідальності нашого Комітету. І я закликаю усіх причетних на певний час забути про власні політичні амбіції й зосередитися на відбудові країни.

Бажаю перемоги! Все буде Україна!

 

З повагою

Олена ШУЛЯК