Привітання Голови Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрія Клочка з Днем Незалежності України

24 серпня 2022, 12:00

 
Дорогі друзі!

Від імені Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування щиро вітаю вас з Днем Незалежності України.

Сьогодні багато українців відзначають чергову річницю Незалежності у дуже складних умовах: хтось в окопах, під шквалом ворожих куль, хтось в укритті, перечікуючи повітряну тривогу, а хтось на окупованих територіях, з нетерпінням чекаючи приходу Збройних Сил України.

Для кожного із нас Незалежність це і щось глибоко особисте, і те, що гуртує усіх у єдине ціле. Це наше право самостійно визначати шлях розвитку своєї держави, обирати собі владу та позбуватися можновладців, які пішли всупереч волі народу.

Незалежність – це сильне місцеве самоврядування, лідери якого відповідальні лише перед громадою та законом. Це вільне та щасливе майбутнє наших дітей, яке ми відстоюємо сьогодні у важкій битві з підступним, жорстоким ворогом, який втратив залишки гідності та людяності. Ворогом, який не тільки відкрито говорить, що держава Україна та український народ мають бути знищені, а й кинув усі сили для цього.

Та українці, як вже не раз було в історії, показали, що здатні вистояти, наскільки б сильним не був ворог. А ще, своєю мужністю і самопожертвою, відкритістю та благородством, об’єднали на свою підтримку увесь демократичний Світ.

А це означає, що ми неодмінно переможемо, скільки  б важких боїв не було попереду. Україна вистоїть, відбудується, відновиться.