Олег Дунда, голова підкомітету з питань будівництва та проектування Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування про кроки розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення вимог цивільного захисту під час планування та забудови територій (реєстр. №7398)

26 травня 2022, 16:30

 
В подальшому містобудівна документація як на місцевому рівні, так і на регіональному має містити в обов'язковому порядку схеми інженерно-технічних заходів цивільного захисту з основними шляхами евакуації населення. І про це мають бути поінформовані не тільки органи місцевого самоврядування, але і населення відповідних населених пунктів і територіальних громад.
Сподіваюсь, що до другого читання ми зможемо більш детально прописати, що мають включати розділи інженерно-технічних заходів цивільного захисту, в тому числі, щодо можливих проявів небезпечних геологічних, гідрологічних та метеорологічних явищ і процесів, негативного впливу від об’єктів підвищеної небезпеки та інших небезпечних об’єктів, що можуть викликати виникнення надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період воєнного стану. А також розрахунок потреб фонду захисних споруд цивільного захисту для населених пунктів, розрахунок потреби сигнально-гучномовних пристроїв оповіщення населення тощо».