На розгляді Парламенту перебуває законопроект щодо одноразових грошових виплат державним службовцям та іншим службовцям

12 травня 2022, 16:00

 

Законопроектом про виплату одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоров’ю, завдану спричиненими військовою агресією проти України пораненням або загибеллю під час проходження публічної служби, виконання обов’язків на об’єктах критичної інфраструктури та здійснення професійної журналістської діяльності пропонується визначити такий рівень одноразової допомоги:

- у разі загибелі (смерті), що настала внаслідок поранення (контузії, травми), у розмірі 1 млн. грн;

- у разі встановлення групи інвалідності від ІІІ до І, що настала внаслідок поранення (контузії, травми), у розмірі від 200 до 800 тис. грн.

З початку повномасштабного вторгнення та активних військових дій російської федерації Україна зазнає значних втрат не лише військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, а й державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, інших працівників об’єктів критичної інфраструктури та засобів масової інформації.

Прийняття законопроекту дозволить надати відсутні на сьогодні законодавчі гарантії щодо соціального захисту відповідних категорій працівників або членів їх родин.