Комітет розглянув підготовлений до другого читання проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо першочергових заходів реформування сфери містобудівної діяльності (реєстр. №7282) із зауваженнями Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України

11 травня 2022, 12:00

 
  Цей законопроект визначає порядок будівництва будівель і споруд, призначених для осіб, які втратили житло внаслідок надзвичайних ситуацій, в тому числі бойових дій та терористичних актів. Також законопроект регулює розміщення виробничих потужностей підприємств, переміщених внаслідок збройної агресії російської федерації, і забезпечення перших кроків до відновлення територій.

Проектом, серед іншого, пропонується передбачити розміщення річкових портів (терміналів) лише на річці Дунай; визначення порядку будівництва та реконструкції будівель для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб здійснюватиметься з числа працівників підприємств, переміщених (евакуйованих) із зони бойових дій, а також осіб, які належать до соціально незахищених верств населення.

Водночас пропонується Кабінетом Міністрів України визначити перелік категорій соціально незахищених верств населення, які мають право на отримання житла в таких об'єктах.