Ігор Гузь про бандерівські смузі, оборону кордону та фронтовий пікап

19 березня 2022, 13:22

 
Ігор Гузь, Заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування про бандерівські смузі, оборону кордону та фронтовий пікап.

«Ще до початку війни у період, коли експерти і розвідка говорили про можливість початку повномасштабного наступу Росії на Україну, за моєї ініціативи у виборчому окрузі №19 та загалом у Володимир-Волинському районі спільно з міською владою, владою району і обласними депутатами ми почали ґрунтовну підготовку та допомагали всіма силами у формуванні територіальної оборони.

Було створено нову формацію - Штаб захисту Волині, який відтоді і до сьогодні активно займається навчанням цивільних, а тепер - переважно учасників добровольчих батальйонів територіальних громад, основам надання першої медичної допомоги в умовах бойових дій, тактичної підготовки, безпечному приготуванню та киданню «Бандерівського смузі».

Мною та командою ведеться активна комунікація та співпраця з нашими друзями з-за кордону. Так, зокрема, на моє запрошення Волинь відвідала делегація з Литви на чолі з віце-спікером парламенту Паулюсом Саударгасом. Проведено спільну зустріч делегації з представниками територіальної оборони, ЗСУ, місцевою владою. Під час зустрічі було обговорено питання розширення надання допомоги Україні.

Розпочато та вже активно запроваджено ініціативу «Фронтовий пікап», метою якої є закупівля та передача для ЗСУ, тероборони необхідних мобільних повнопривідних автомобілів.

Оскільки Волинь межує з Білоруссю і на сьогодні є загроза вторгнення з північної сторони, ведемо спільно з помічниками активну інформаційну роботу. Так, наприклад, моє відеозвернення білоруською мовою до білоруських матерів у соціальній мережі Фейсбук переглянули 2 мільйони користувачів.

Не пропустив жодного пленарного засідання Парламенту у воєнний період і готовий завжди за потреби підтримувати важливі для країни рішення.

До мене постійно звертаються військові, тероборона, міська влада, волонтери з проханнями про допомогу. На всі виклики, пропозиції реагую та беру в роботу.

Про мою роботу та роботу моєї команди можна дізнатися на офіційній сторінці у фейсбуці»

https://www.facebook.com/Guz.Igor