Комітет пропонує проект Закону про транскордонне співробітництво (реєстр. № 6082) за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу

04 лютого 2022, 09:00


Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування відповідно до частини сьомої cтатті 93 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» розглянув на своєму засіданні 26 січня 2022 року проект Закону України про транскордонне співробітництво (реєстр. № 6082), поданий Кабінетом Міністрів України.

Метою законопроекту є удосконалення нормативно-правової бази у сфері транскордонного співробітництва, приведення норм законодавства України у сфері транскордонного співробітництва у відповідність до міжнародного права, розширення повноважень суб’єктів та учасників транскордонного співробітництва та врегулювання питань фінансової підтримки розвитку транскордонного співробітництва.

Заслухавши позицію суб’єкта права законодавчої ініціативи та інформацію підкомітету з питань регіональної політики та місцевих бюджетів було прийнято рішення - вважати за доцільне запропонувати Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, визначеному головним з підготовки і опрацювання проекту Закону України «Про транскордонне співробітництво» (реєстр. № 6082), рекомендувати Верховній Раді України відповідно до частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України за наслідками розгляду в першому читанні прийняти даний законопроект за основу.