Голова Комітету Андрій Клочко взяв участь у засіданні круглого столу на тему: «Законодавче регулювання діяльності саморегулівних організацій: сучасний стан і шляхи вдосконалення»

Комітет
03 серпня 2021, 16:04

 Під час круглого столу, організованого Національною асоціацією адвокатів України,  учасники заходу обговорили проект Закону України «Про саморегулювання господарської та професійної діяльності».

У заході взяли участь представники саморегулівних організацій арбітражних керуючих, приватних виконавців, адвокатури, народні депутати.

У своєму виступі Голова Комітету Андрій Клочко подякував Національній асоціації за сприяння діяльності Комітету, зокрема за надані висновки до законопроектів, участь у робочих групах з вдосконалення виборчого законодавства та законодавства у сфері адміністративних послуг, а також наголосив на важливості належного законодавчого забезпечення діяльності саморегулівних організацій і створення правових інструментів для ефективного діалогу з органами державної влади та органами місцевого самоврядування, навівши, як приклад, діяльність асоціацій органів місцевого самоврядування.

«Ми бачимо ефективність діючої системи консультацій асоціацій органів місцевого самоврядування з органами влади, що впливають на рішення з питань, які стосуються місцевого самоврядування. Тому ухвалення базового закону, який визначатиме основи роботи саморегулівних організацій, могло б стати важливим етапом для запровадження повноцінної децентралізації влади в Україні», - підкреслив А. Клочко.