Верховна Рада України прийняла в цілому як Закон проект про внесення змін до статті 11 Закону України «Про державні нагороди України» (реєстр. № 5327), підтримавши висновок Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

19 квітня 2021, 10:00

 Головною метою внесеного Кабінетом Міністрів України проекту Закону про внесення змін до статті 11 Закону України «Про державні нагороди України» (реєстр. № 5327) є увічнення пам’яті видатного українського вченого та організатора науки академіка Бориса Патона шляхом перейменування Державної премії України в галузі науки і техніки в Національну премію України імені Бориса Патона.
Законопроектом вносяться зміни до переліку Державних премій України, визначених статтею 11 Закону України «Про державні нагороди України», та пропонується перейменувати Державну премію України в галузі науки і техніки в Національну премію України імені Бориса Патона, а також привести терміни у відповідність до законів України «Про повну загальну середню освіту», «Про професійну (професійно-технічну) освіту», «Про вищу освіту».
Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України погодилося з потребою оновлення та уніфікації нагородного законодавства України шляхом внесення запропонованих змін.
За наслідками обговорення законопроекту на засіданні Комітету 14 квітня цього року, взявши до уваги пропозиції Національної академії наук України до законопроекту, Комітет рекомендував Верховній Раді України прийняти проект Закону з реєстр. № 5327 за основу та в цілому з урахуванням пропозицій Комітету.