Комітет рекомендує Верховній Раді України повернути проект Закону про зелені насадження міст та інших населених пунктів (реєстр. № 4250) суб'єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання

10 березня 2021, 10:40

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розглянув на своєму засіданні 3 березня 2021 року проект Закону про зелені насадження міст та інших населених пунктів, внесений народним депутатом України О.Дубінським (реєстр.  № 4250).

Під час обговорення даного питання членами Комітету висловлювались думки, що прийняття окремого закону про зелені насадження міст та інших населених пунктів виглядає доволі сумнівним кроком як у концептуальному плані, так і з точки зору забезпечення системності законодавства. Народні обранці  зазначали, що більш раціональним та юридично коректним виглядає внесення відповідних змін до Закону України «Про благоустрій населених пунктів», у тому числі шляхом виділення відповідних норм у окремий розділ «Зелені насадження».

Членами Комітету було взято до відома висновки Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, Міністерства розвитку громад та територій України, Всеукраїнської асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України», які вказали на недоцільність ухвалення окремого закону про зелені насадження міст та інших населених пунктів і висловили низку зауважень до даного законопроекту.

За результатами обговорення Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування ухвалив висновок рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 3 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону про зелені насадження міст та інших населених пунктів, внесений народним депутатом України О.Дубінським  (реєстр.  №  4250 від  22.10.2020) за наслідками розгляду в першому читанні повернути суб'єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.