Комітет рекомендує Верховній Раді відновити проведення конкурсів на зайняття посад державної служби

29 січня 2021, 10:50

 

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби (реєстр. № 4531) був розглянутий на засіданні Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування 25 січня 2021 року.

Законопроектом передбачається:

- відновлення конкурсної процедури на посади державної служби та оголошення конкурсів на посади, на які були проведені добори, протягом чотирьох місяців з дня набрання чинності Законом для посад категорії «А» та протягом дев’яти місяців з дня набрання чинності Законом для посад категорій «Б» та «В»;

- унеможливлення звільнення державних службовців категорії «А» за політично вмотивованими рішеннями;

- виключення необхідності повторного проходження державними службовцями, які виграють конкурс, спеціальної перевірки у разі їх подальшого призначення (без розриву діяльності) на цю саму або іншу посаду державної служби, а також на посаду в органах місцевого самоврядування.

За наслідками всебічного обговорення за участі представників Кабінету Міністрів України та Національного агентства України з питань державної служби Комітет ухвалив рекомендувати Верховній Раді прийняти проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби (реєстр. № 4531) за результатами розгляду в першому читанні за основу.