Відбулося 11 засідання Робочої групи з опрацювання та підготовки до другого читання проекту Закону України про адміністративну процедуру (реєстр. № 3475)

27 січня 2021, 15:15

 

Засідання Робочої групи Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування з опрацювання та підготовки до другого читання проекту Закону України про адміністративну процедуру (реєстр. № 3475) відбулося 22 січня.

У ході засідання відбулася жвава дискусія щодо Розділу VІІI та Розділу ІХ  законопроекту, якими передбачено строки та офіційне засвідчення в адміністративному провадженні справжності підпису, копії документа чи витягу з нього, а також прикінцевих та перехідних положень законопроекту. Основна увага була приділена обговоренню прикінцевих та перехідних положень, які передбачають строки набуття чинності законопроекту, внесення змін до окремих  законів у зв’язку із прийняттям зазначеного законопроекту, а також встановлення завдань Кабінету Міністрів України, спрямованих на приведення нормативно-правових актів у відповідність із цим законопроектом.

Членами Робочої групи опрацьовано всі 100 статей законопроекту про адміністративну процедуру та розглянуто 640 пропозицій, що надійшли від народних депутатів України.

На сьогодні секретаріатом Комітету здійснюється техніко-юридичне опрацювання порівняльної таблиці законопроекту за результатами засідань Робочої групи та її підготовка до розгляду на засіданні Комітету.

Участь у засіданні взяли народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, Апарату Верховної Ради України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, неурядових та міжнародних організацій, науковці, експерти. Засідання відбулось у режимі відеоконференції на платформі ZOOM у зв’язку із встановленням карантину та запровадженням обмежувальних протиепідемічних заходів на період з 8 по 25 січня 2021 року для запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.