Парламент прийняв в цілому як Закон проект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі (реєстр. № 2679)

03 листопада 2020, 17:30

В контексті розвитку реформи децентралізації законопроект передбачає поетапне утворення центрів надання адміністративних послуг органами місцевого самоврядування в кожній громаді з поступовою ліквідацією таких центрів, утворених при районних державних адміністраціях. Водночас законопроектом передбачається механізм збереження кадрового потенціалу адміністраторів центрів надання адміністративних послуг районних державних адміністрацій.

З метою успішної трансформації центрів надання адміністративних послуг при районних державних адміністраціях у центри надання адміністративних послуг органів місцевого самоврядування законопроектом встановлено чіткі завдання Уряду щодо забезпечення цього процесу. За прийняття вказаного законопроекту проголосувало 283 народних депутата України.