Засідання Комітету 2 вересня 2020 року об 15:00 год. за адресою м. Київ, вул. М.Грушевського, 18/2 другий поверх, кімн. 11 (Протокол №41)

02 вересня 2020, 15:00

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

І. ЗАКОНОПРОЕКТИ, З ОПРАЦЮВАННЯ ЯКИХ

КОМІТЕТ ВИЗНАЧЕНО ГОЛОВНИМ


1. Пропозиції Президента до Закону “Про внесення змін до Закону України “Про державну службу” щодо кандидатського резерву” (реєстр. №3491, Президент України В.Зеленський)

Координує: Заступник голови Комітету - Качура Олександр Анатолійович

Доповідає: голова підкомітету - Корнієнко Олександр Сергійович

Супроводжує: Заступник Керівника секретаріату Комітету - Маковський О.А., головний консультант секретаріату Комітету - Ляшко І.В.


2. Проект Закону про внесення зміни до статті 10 Закону України “Про місцеві державні адміністрації” щодо призначення заступників голів місцевих державних адміністрацій (реєстр. №3639, КМУ, Д.Шмигаль)

Координує: Заступник голови Комітету - Качура Олександр Анатолійович

Доповідає: голова підкомітету - Корнієнко Олександр Сергійович

Супроводжує: Заступник Керівника секретаріату Комітету - Данилюк О.А.

                              

3. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань діяльності та організації органів державної влади, органів місцевого самоврядування у зв'язку з утворенням (ліквідацією) районів (реєстр. №3651, КМУ, Д.Шмигаль)

Координує: Перший Заступник голови Комітету - Лозинський Роман Михайлович

Доповідають: голови підкомітетів - Безгін Віталій Юрійович,

                                                               Гурін Дмитро Олександрович

Супроводжують: Заступники Керівника секретаріату Комітету - Гарбуз Ю.П., Данилюк О.А.

 

4. Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” щодо забезпечення додержання державних гарантій місцевого самоврядування та захисту його економічних основ (реєстр. №3118, друге читання)

Координує: Перший Заступник голови Комітету - Лозинський Роман Михайлович

Доповідає: голова підкомітету - Гурін Дмитро Олександрович

Супроводжують: головний консультант секретаріату Комітету - Корнієнко Т.М., Заступник Керівника секретаріату Комітету - Данилюк О.А.


5. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі  (реєстр. №2679, друге читання)

Координує: Заступник голови Комітету - Гузь Ігор Володимирович

Доповідає: голова підкомітету - Білозір Лариса Миколаївна               

Супроводжують: головні консультанти секретаріату Комітету - Маценко М.М.,

                                                                                                              Пилявський Ю.О. 

II. ОРГАНІЗАЦІЙНІ ПИТАННЯ

6. Про Звіт Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування за третю сесію Верховної Ради України дев’ятого скликання  (лютий - серпень 2020 року)

Доповідає: Секретар Комітету - Ісаєнко Дмитро Валерійович

 

7. Про пропозиції Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування до проекту порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання  (вересень 2020 року - січень 2021 року)

Доповідає: Секретар Комітету - Ісаєнко Дмитро Валерійович

 

8. Про План роботи Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування на період четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2020 року - січень 2021 року)

Доповідає: Секретар Комітету - Ісаєнко Дмитро Валерійович

 

9. Про календарний план проведення засідань Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування та його підкомітетів на період четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2020 року - січень 2021 року)

Доповідає: Голова Комітету - Клочко Андрій Андрійович

 

10. Про Розклад засідань Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування на вересень - жовтень 2020 року

Доповідає: Голова Комітету - Клочко Андрій Андрійович

 

11. Про пропозицію щодо розміщення на офіційному веб-сайті Верховної Ради України у картці проекту Закону України “Про надання будівельної продукції на ринку” (реєстр. № 2698 від 28.12.2019 року) коментарів Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України до зауважень Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України до підготовленого до другого читання законопроекту за реєстр. №2698

Інформує: Заступник Голови Комітету - Шуляк Олена Олексіївна

 

12. Про пропозицію юридичного журналу “Право України” виступити Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування співорганізатором проведення Форуму на тему: “Місцеві вибори - 2020: новели законодавства та шляхи їх реалізації” у вересні та жовтні 2020 року.

Інформує: Заступник Голови Комітету - Загоруйко Аліна Леонідівна

 

13. Про пропозицію Національного агентства України з питань державної служби щодо проведення у жовтні 2020 року комітетських слухань на тему: “Реформа системи оплати праці на державній службі”.

Інформує: Голова підкомітету - Корнієнко Олександр Сергійович

                                                                  III. РІЗНЕ

Відеотрансляція засідання Комітету

Аудіозапис засідання Комітету

Розділ 1

Розділ 2

Розділ 3