Голова Комітету А.Клочко зустрівся з колективом ДАБІ

09 жовтня 2019, 08:49

 

Голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко зустрівся з колективом центрального апарату Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

 Звертаючись до учасників зустрічі, а також в.о. Голови ДАБІ Олександра Строкача, Голова Комітету наголосив на необхідності перетворення інспекції на прозору державну структуру, яка буде відкрита та доступна для кожного громадянина.

 «Президент України Володимир Зеленський, з огляду на численні скарги, що надходять від громадян та учасників ринку, поставив жорстку вимогу – навести порядок у сфері архітектурно-будівельного контролю. Тому, Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування буде здійснювати парламентський контроль за діяльністю інспекції, аналізуватиме практику застосування законодавчих актів у діяльності посадових осіб ДАБІ, з питань, віднесених до предметів його відання та поданні відповідних висновків та рекомендацій на розгляд Верховної Ради України», - зазначив А. Клочко.

 Голова Комітету А. Клочко також взяв участь у засіданні Комісії з розгляду питань, які виникають під час здійснення повноважень Державної архітектурно-будівельної інспекції України.