Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування утворив Робочу групу Комітету з визначення шляхів реформування законодавства України у сфері локальної демократії

19 січня 2018, 14:53

Комітетом з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування на засіданні 17 січня 2018 року були розглянуті проекти законів України про громадські слухання (реєстр. №2295а), про місцеві ініціативи (реєстр. №2296а), про внесення змін до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” (щодо Статуту територіальної громади та форм безпосередньої участі мешканців у здійсненні влади) (реєстр. №3634), про внесення змін до деяких законів України щодо статутів територіальних громад (реєстр. №7297) та про внесення змін до деяких законів України щодо статутів територіальних громад (реєстр. №7297-1).

Метою вказаних законопроектів є удосконалення правової регламентації механізмів локальної демократії та статутної нормотворчості територіальних громад.

Зважаючи на спорідненість предметів правового регулювання зазначених законодавчих ініціатив, беручи до уваги позиції народних депутатів України – членів Комітету, представників центральних органів виконавчої влади, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, громадських організацій, Комітет дійшов висновку про доцільність утворення Робочої групи Комітету з визначення шляхів реформування законодавства України у сфері локальної демократії.

Cпівголовами Робочої групи Комітет призначив голову підкомітету з питань органів самоорганізації населення, місцевих виборів та інших форм безпосередньої демократії Олену Бойко та члена Комітету Любомира Зубача, доручивши їм сформувати персональний склад Робочої групи за участі народних депутатів України, представників центральних органів виконавчої влади, провідних асоціацій органів місцевого самоврядування, неурядових організацій, науковців, експертів та поінформувати Комітет про результати діяльності Робочої групи на наступному засіданні Комітету.

Пропозиції щодо включення до складу зазначеної Робочої групи приймаються до 29 січня 2018 року (відповідальний працівник секретаріату Комітету – головний консультант Ірина Ляшко (тел.: 255-25-33, e-mail:liashko-i@rada.gov.ua).