Голова Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко 2 жовтня 2017 року провів особистий прийом громадян

05 жовтня 2017, 12:12

Під час прийому було прийнято всіх зареєстрованих у Відділі звернень громадян, які виявили бажання потрапити на особистий прийом, у кількості 16 осіб. Громадяни порушили понад 20 питань, причому 4 з них - повторно через затягування їх вирішення судовими та правоохоронними органами. 

Варто констатувати, що залишилася незмінною тенденція звертатися до Голови Комітету на особистому прийомі громадян з надто широкого кола питань, які, як правило, не стосуються визначеного законодавством предмету відання Комітету. 

Так, за результатами проведеного прийому, безпосередньо до сфери відання Комітету належало лише одне порушене питання, якому було приділено особливу увагу С.Власенка, не зважаючи на те, що раніше це питання вже розглядалося у Комітеті, зокрема, на одному з його засідань. Питання було порушено представниками селищної громади смт. Більмак (колишнє Куйбишево) Більмацького району Запорізької області, які повідомили про особливості конфліктної ситуації, що склалася на сьогодні у зв'язку з перейменуванням вказаного селища. Після ознайомлення з представленими з цього приводу документами та уточнення окремих обставин справи Голова Комітету порекомендував зібрати додаткові документи з метою повторного розгляду зазначеного питання на одному з найближчих засідань Комітету. 

Решта порушених під час прийому питань не належала до предмету відання Комітету і стосувалась скарг на неналежний рівень роботи правоохоронних та судових органів, поліпшення житлових умов громадян, повернення їм знятої через борги субсидії, отримання рішень відповідних органів щодо володіння і користування громадянами житловою та земельною власністю, здійснення заходів щодо збереження довкілля, сприяння у влаштуванні особистого прийому певними посадовими та службовими особами тощо.

На кожне з порушених питань С.Власенко надав громадянам юридичні роз'яснення та консультації щодо шляхів вирішення порушених проблем, а також поінформував про державні органи влади, до яких у найкоротші терміни будуть скеровані відповідні звернення.