2552а

03 листопада 2015, 17:22

Проект Постанови Верховної Ради України про здійснення заходів щодо комплексного реформування державної служби в Україні (реєстр. №2552а) Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування пропонує за наслідками розгляду у першому читанні відхилити.

На засіданні було взято до уваги, що за визначенням суб‘єктів права законодавчої ініціативи зазначений проект покликаний ініціювати проведення системної реформи державної служби в Україні. Проектом пропонується створити Спільну парламентсько-урядову комісію з проведення комплексного реформування державної служби в Україні.

Народні депутати України ознайомились із позицією Комітету з питань запобігання і протидії корупції, який зазначає, що проект акта відповідає вимогам антикорупційного законодавства, з позицією Національного агентства України з питань державної служби, яке підтримує вказаний проект.

Міністром Кабінету Міністрів України Г.Онищенко було висловлено низку зауважень до проекту Постанови та вказано, що він не може бути підтриманий як такий, що не відповідає Конституції та законам України.

За наслідками обговорення Комітет ухвалив висновок рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України про здійснення заходів щодо комплексного реформування державної служби в Україні (реєстр. № 2552а), поданий народними депутатами України О.Ляшком, В.Галасюком, В.Вовком, Л.Козаченком, В.Кривенком, І.Поповим, О.Кіршем, Я.Маркевичем, за наслідками розгляду у першому читанні відхилити.