Проект Закону України "Про Державний Прапор України" (реєстр. №3334), поданий Кабінетом Міністрів України, Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендуватиме Парламенту України прийняти за основу.

15 грудня 2015, 09:57

Проект Закону України «Про Державний Прапор України» (реєстр. №3334), поданий Кабінетом Міністрів України, Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендуватиме Парламенту України прийняти за основу.

Даним законопроектом пропонується врегулювати питання опису, порядку використання та правового захисту Державного Прапору України.

На засіданні вказувалось, що Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України у висновку висловлює сумніви щодо доцільності прийняття спеціального закону, який би встановлював опис та порядок використання лише одного з державних символів України – Державного Прапору України, – замість прийняття єдиного закону про всі державні символи України. Крім того, Головне управління вказує на низку недоліків та дискусійних положень законопроекту в частині порядку використання та правового захисту Державного Прапору України. Виходячи з вищенаведеного, Головне управління пропонувало за результатами розгляду в першому читанні повернути законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Члени Комітету також взяли до уваги лист Всеукраїнської громадської організації «Українське геральдичне товариство» із пропозиціями та зауваженнями до законопроекту, які носять редакційний характер та можуть бути враховані в процесі підготовки законопроекту до розгляду парламентом у другому читанні.

У підсумку члени Комітету ухвалили висновок - рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України «Про Державний Прапор України» (реєстр. №3334), поданий Кабінетом Міністрів України, за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу.