2266а

06 листопада 2015, 12:05

Проект Закону України про внесення змін до Закону України “Про державні нагороди України” (щодо процедури позбавлення державних нагород згідно з Законом України “Про санкції”) (реєстр. №2266а), поданий народними депутатами України С.Висоцьким, А.Герасимовим, І.Геращенко, М.Іоновою, Ю.Луценком, Д.Лубінцем, А.Левусом пропонується за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу.

На засіданні Комітету було заслухано одного із авторів законопроекту С.Висоцького, який наголосив, що проект Закону має на меті позбавлення державних нагород України та інших відзнак осіб, причетних до агресії Російської Федерації, шляхом  доповнення статті 16 Закону України “Про державні нагороди України” приписами, спрямованими на узгодження положень цього Закону із Законом України “Про санкції”. При цьому законопроектом доручається Кабінету Міністрів України підготувати список осіб, до яких будуть застосовані санкції у формі позбавлення державних нагород України, інших форм відзначення, з метою винесення відповідних пропозицій на розгляд Ради національної безпеки та оборони України, рішення якої в подальшому може бути введене в дію відповідним указом Президента України.

Члени Комітету взяли до уваги висновок Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя, який вказав, що даний законопроект не суперечить положенням Основного Закону України. Також було взято до уваги висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, яке вказало, що порушене авторами питання вже врегульоване в Законі України “Про санкції”.

За наслідками обговорення Комітетом рекомендовано Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до Закону України “Про державні нагороди України” (щодо процедури позбавлення державних нагород згідно з Законом України “Про санкції”) (реєстр. №2266а), прийняти в першому читанні за основу.