2128а

03 листопада 2015, 17:05

Проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про столицю України - місто-герой Київ» (щодо порядку призначення голови Київської міської державної адміністрації) (реєстр.№ 2128а) Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування за наслідками розгляду у першому читанні пропонує відхилити.

За визначенням суб‘єктів права законодавчої ініціативи законопроектом пропонується привести до вимог Конституції України та Рішення Конституційного Суду України від 25 грудня 2003 р. №21-рп/2003 положення Закону України «Про столицю України - місто-герой Київ» в частині порядку призначення голови Київської міської державної адміністрації, виклавши в новій редакції частину другу статті 10-1 Закону України «Про столицю України - місто-герой Київ», відповідно до якої Президент України призначає головою Київської міської державної адміністрації особу, яка обрана Київським міським головою.

Під час обговорення питання було взято до уваги рішення Комітету з питань бюджету, що законопроект не матиме впливу на показники бюджету та позицію Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України», що  новація законопроекту про місто Київ – столицю України має носити комплексний характер і здійснюватися відповідно до положень оновленої Конституції України.

 Народні депутати наголошували, що порушене у законопроекті питання має вирішуватись шляхом внесення комплексних змін до законодавства про місцеве самоврядування взагалі та про столицю зокрема.

За результатами обговорення  Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про столицю України - місто-герой Київ» (щодо порядку призначення голови Київської міської державної адміністрації) (реєстр. №2128а від 19.06.2015 р.), поданий народними депутатами України С.Алєксєєвим, В.Іщенком, В.Яніцьким, Г.Логвинським, Б.Березою, І.Крульком, А.Лозовим, за наслідками розгляду в першому читанні відхилити.