Роб група Київ

11 лютого 2015, 13:06

10 лютого відбулося чергове засідання Робочої групи Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування з підготовки єдиного проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про столицю України – місто-герой Київ».

Основні питання, які були обговорені членами Робочої групи та погоджені присутніми авторами альтернативних законопроектів зводяться до такого: відновлення на законодавчому рівні районних у місті Києві рад, одночасне проведення перших виборів депутатів районних в м. Києві рад з черговими місцевими виборами 25 жовтня 2015 року. Крім того учасниками зібрання було запропоновано внести  зміни до Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів»  щодо кількісного складу депутатів районних у місті Києві рад – від 20 до 28 осіб в залежності від чисельності жителів району.

Після врахування низки пропозицій, висловлених на засіданні Робочої групи, було запропоновано внести узгоджений усіма авторами законопроект на розгляд Верховної Ради України.

У засіданні Робочої групи взяли участь народні депутати України: Голова Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування С.Власенко, керівник Робочої групи, голова підкомітету з питань місцевого самоврядування Ю.Бублик, голова підкомітету з питань адміністративних послуг, державних символів та нагород О.Дехтярчук, Голова Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю О.Третьяков – автор законопроекту за реєстр. №1229, голова підкомітету з питань оцінки законопроектів щодо впливу на показники бюджету та відповідності бюджетному законодавству Комітету з питань бюджету Ю.Левченко – автор законопроекту за реєстр. № 1229-1; представники Київської міської ради: Заступник міського голови - секретар Київської міської ради О.Резніков, голова Постійної комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків О.Бродський.