Координатором системи ООН

12 лютого 2015, 11:03

Голова Комітету Сергій Власенко провів зустріч з Координатором системи ООН в Українi та Постiйним представником ПРООН п. Нiлом Вокером і Керiвником програм мicцевого розвитку ПРООН Оксаною Ремигою.

Сергій Власенко поінформував представників ПРООН про предмет відання Комітету у парламенті VIII скликання, про позицію Комітету щодо ключових проектів законодавчих актів, які є першим кроком у реалізації реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, про законодавчий портфель з питань децентралізації, про позицію Комітету щодо врегулювання ситуації на Сході України та про проект Закону про військово-цивільні адміністрації (реєстр. № 1855), що був схвалений Парламентом України одразу в цілому як Закон.

Ніл Вокер вказав, що питання підтримки реформи децентралізації є пріоритетними для ПРООН. Нинішня ситуація загострює необхідність швидких та зважених кроків для забезпечення довіри між громадою та урядами усіх рівнів, підвищення прозорості та підзвітності влади, залучення громадян до процесу прийняття рішень. Існує нагальна потреба у наданні гуманітарної допомоги, на яку агенції ООН повинні відреагувати швидким розширенням відповідних програм, проте навіть за такої ситуації не слід забувати про довгострокові цілі сталого розвитку країни.

Оксана Ремига поінформувала, що програма мicцевого розвитку ПРООН готова надавати Комітету всіляку підтримку в частині експертної оцінки законопроектів, моніторингу впровадження прийнятих законодавчих актів, залучення експертів проекту до проведення комітетських слухань та круглих столів, участі в робочих групах комітету з питань розробки законодавства з питань місцевого самоврядування та територіального устрою.

Голова Комітету запевнив учасників зустрічі, що досвід програм ПРООН активно використовуватиметься у діяльності Комітету та слугуватиме певним стандартом у питаннях розробки вітчизняного законодавства.