парламентських делегацій

10 серпня 2015, 16:34

Народні депутати України – члени Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування у період першої та другої сесій Верховної Ради України восьмого скликання брали активну участь у роботі парламентських делегацій Верховної Ради України до низки міжнародних європейських організацій та є членами депутатських груп Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків із 33 країнами світу.

Так, до складу Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи входять Голова Комітету С.Власенко – заступник члена Постійної делегації та Секретар Комітету О.Гончаренко – член Постійної делегації.

До складу Постійної делегації у Парламентській асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі входить Заступник Голови Комітету С.Кудлаєнко – заступник члена Постійної делегації.

До складу Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї ЄС - Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ) входить Заступник Голови Комітету В.Курило – Заступник Глави Постійної делегації.

До складу Української частини Парламентського комітету асоціації входить голова підкомітету А.Шкрум – заступник члена Української частини Комітету.

Щодо участі народних депутатів України - членів Комітету в групах з міжпарламентських зв’язків.

С.Власенко – член групи з міжпарламентських зв’язків з Французькою Республікою; член групи з міжпарламентських зв’язків з Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії.

І.Балога – член групи з міжпарламентських зв’язків з Чеською Республікою.

О.Березюк – член групи з міжпарламентських зв’язків з Сполученими Штатами Америки.

О.Бойко – член групи з міжпарламентських зв’язків з Китайською Народною Республікою; член групи з міжпарламентських зв'язків з Державою Ізраїль; член групи з міжпарламентських зв’язків з Федеративною Республікою Бразилія; член групи з міжпарламентських зв’язків з Японією; член групи з міжпарламентських зв’язків з Королівством Норвегія; член групи з міжпарламентських зв’язків з Естонською Республікою.

Ю.Бублик – член групи з міжпарламентських зв’язків з Китайською Народною Республікою; член групи з міжпарламентських зв’язків з Канадою; член групи з міжпарламентських зв'язків з Литовською Республікою; член групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Польща.

О.Гончаренко – співголова групи з міжпарламентських зв’язків з Французькою Республікою; член групи з міжпарламентських зв’язків з Сполученими Штатами Америки; член групи з міжпарламентських зв’язків з Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії; член групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Куба; член групи з міжпарламентських зв’язків з Китайською Народною Республікою; член групи з міжпарламентських зв’язків з Королівством Данія.

В.Гуляєв – член групи з міжпарламентських зв’язків з Французькою Республікою; член групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Польща; член групи з міжпарламентських зв’язків з Японією; член групи з міжпарламентських зв’язків з Швейцарською Конфедерацією; член групи з міжпарламентських зв’язків з Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії; член групи з міжпарламентських зв’язків з Австрійською Республікою; член групи з міжпарламентських зв'язків з Литовською Республікою.

О.Дехтярчук – член групи з міжпарламентських зв’язків з Естонською Республікою; член групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Хорватія.

М.Добкін – член міжпарламентської комісії зі співробітництва Верховної Ради України та Національних Зборів Республіки Білорусь; член групи з міжпарламентських зв’язків з Китайською Народною Республікою.

С.Кудлаєнко – заступник члена Постійної делегації у Парламентській асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі; Заступник керівника групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Чилі; член групи з міжпарламентських зв'язків з Латвійською Республікою; член групи з міжпарламентських зв’язків з Французькою Республікою; член групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Польща.

О.Ледовських – член групи з міжпарламентських зв’язків з Туркменістаном; член групи з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною; член групи з міжпарламентських зв'язків з Литовською Республікою; член групи з міжпарламентських зв'язків з Словацькою Республікою.

Е.Матвійчук – член групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Болгарія; член групи з міжпарламентських зв’язків з Королівством Саудівська Аравія; член групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Корея; член групи з міжпарламентських зв’язків з Китайською Народною Республікою; член групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Конго.

А.Река – член групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Куба; член групи з міжпарламентських зв'язків з Державою Ізраїль; член групи з міжпарламентських зв’язків з Румунією; член групи з міжпарламентських зв’язків з Швейцарською Конфедерацією; член групи з міжпарламентських зв’язків з Чорногорією; член групи з міжпарламентських зв'язків з Словацькою Республікою; член групи з міжпарламентських зв’язків з Португальською Республікою.

М.Федорук – член групи з міжпарламентських зв’язків з Румунією; член групи з міжпарламентських зв’язків з Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії; член групи з міжпарламентських зв'язків з Литовською Республікою; член групи з міжпарламентських зв’язків з Японією.

А.Шкрум - співголова групи з міжпарламентських зв’язків з Французькою Республікою; член групи з міжпарламентських зв’язків з Сполученими Штатами Америки; член групи з міжпарламентських зв’язків з Королівством Швеція; член групи з міжпарламентських зв’язків з Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії; член групи з міжпарламентських зв’язків з Турецькою Республікою; член групи з міжпарламентських зв’язків з Федеративною Республікою Німеччина; член групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Польща.

***

Керуючись статями 13, 23 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», які надають можливості для широкої взаємодії з міжнародними організаціями, Комітет впродовж вказаного періоду розвивав тісні взаємовигідні відносини з низкою профільних міжнародних програм. Так, партнерами Комітету на сьогодні є:

-  Програма Ради Європи «Посилення місцевої демократії та підтримка реформ місцевого самоврядування в Україні»;

- Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «RADA: підзвітність, відповідальність, демократичність»;

- Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» (DESPRO);

- Академія Фольке Бернадотта (Шведське урядове агентство з питань миру, безпеки і розвитку), яка розпочинає реалізацію нового проекту «Місцеве самоврядування і верховенство права в Україні»;

- програми мicцевого розвитку ПРООН;

- Шведсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні».