робочі групи комітету

10 серпня 2015, 16:26

Згідно із статтею 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» при здійсненні законопроектної функції Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування мав право у період першої та другої сесій Парламенту створювати робочі групи і призначати їх керівників із числа членів Комітету для підготовки проектів актів Верховної Ради України, питань, що обговорюються на засіданнях комітетів, проектів рішень, рекомендацій, висновків комітетів.

Так, за період роботи першої та другої сесій Верховної Ради України восьмого скликання було створено 7 робочих груп Комітету, зокрема:

-​ Робоча група Комітету з опрацювання та підготовки до другого читання проекту Закону України про добровільне об’єднання територіальних громад (реєстр. № 0915);

-​ Робоча група Комітету з опрацювання та підготовки до другого читання проекту Закону України про засади державної регіональної політики (реєстр. № 0908);

-​ Робоча група для підготовки на базі законопроектів з реєстр. №№ 1229 – 1229-3 одного узгодженого проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про столицю України - місто-герой Київ»;

-​ Робоча група з підготовки комітетських слухань на тему: «Питання тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь»;

-​ Робоча група з підготовки комітетських слухань з питання проблем міст районного значення, що виникають в ході реалізації реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади;

-​ Робоча група з підготовки комітетських слухань з питань впровадження Закону України «Про співробітництво територіальних громад».

Робоча група з опрацювання законопроекту «Про державну службу» (реєстр. № 2490) припинила свою роботу і на засіданні Комітету 1 липня підкомітету з питань державної служби та служби в органах місцевого самоврядування доручено підготувати законопроект у другому читанні на розгляд Комітету.

Склад робочих груп формувався на базі підкомітетів Комітету із залученням працівників секретаріату Комітету, Управління по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України, органів державної влади та представників всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування. Робочі групи Комітету вивчали інформацію, документи, інші матеріали, проводили зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, громадських організацій.

Протягом першої та другої сесій парламенту члени Комітету були учасниками створених Головою Верховної Ради України В.Гройсманом робочих (експертних) груп з питань законодавчого забезпечення децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування (С.Власенко, М.Федорук, О.Березюк), з питань сприяння реформуванню територіальних громад базового рівня (С.Власенко, О.Дехтярчук, Ю.Бублик), з підготовки проекту Плану законодавчого забезпечення реформ в Україні (С.Власенко).

Розпорядженням Голови Верховної Ради України від 27 березня 2009 року №246 було створено Консультативну раду з питань місцевого самоврядування. Голову Комітету С.Власенка за посадою включено до її складу.

Голову Комітету С.Власенка відповідно до Розпорядження Голови Верховної Ради України від 17 грудня 2014 року № 1286 «Про затвердження персонального складу Комісії з питань нагородження Почесною грамотою та Грамотою Верховної Ради України» включено до складу Комісії.

Розпорядженням Голови Верховної Ради України В.Гройсмана від 18 лютого 2015 року № 225 у Верховній Раді України було утворено експертну групу з питань підготовки законопроекту «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», затверджені Положення про експертну групу та її персональний склад. До її складу було включено представників Комітету: Голову Комітету С.Власенка, Секретаря Комітету О.Гончаренка та голову підкомітету з питань органів самоорганізації населення, місцевих виборів та інших форм безпосередньої демократії О.Бойко.