держнагороди №1774

16 лютого 2015, 08:55

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендує Верховній Раді України за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу та в цілому проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про державні нагороди, якими відзначені трудові колективи, навчальні заклади, об'єднання громадян, військові частини і з'єднання» (щодо правонаступництва трудових колективів, відзначених державними нагородами іноземних держав) (реєстр. №1774).

Метою законопроекту, як зазначив на засіданні один із авторів законопроекту, голова підкомітету з питань адміністративних послуг, державних символів та нагород О.Дехтярчук, є врегулювання правонаступництва трудових колективів, відзначених державними нагородами іноземних держав. Він вказав, що його прийняття дозволить «підвищити авторитет трудових колективів та особового складу військових частин, які були відзначені іноземними державними нагородами, підвищити виховний потенціал в цих колективах, зберегти інституційну пам’ять, авторитет і значимість цих підприємств».

Під час розгляду питання члени Комітету взяли до уваги інформацію, що Комітет Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції у своєму висновку щодо результатів здійснення антикорупційної експертизи зазначив, що у законопроекті не виявлено корупціогенних факторів, тобто законопроект відповідає вимогам антикорупційного законодавства.

Доповідач інформував, що Міністерство фінансів України, здійснивши експертний висновок щодо впливу даного законопроекту на показники бюджету та відповідності законам, що регулюють бюджетні відносини, зазначило, що реалізація законопроекту не призведе до збільшення чи зменшення дохідної частини бюджету та не потребуватиме додаткових видатків при його запровадженні у поточному та наступному бюджетних періодах. При цьому норми законопроекту узгоджуються та не суперечать законам, що регулюють бюджетні відносини.

Комітет ухвалив рішення - за наслідками розгляду в першому читанні рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої, частини другої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про державні нагороди, якими відзначені трудові колективи, навчальні заклади, об'єднання громадян, військові частини і з'єднання» (щодо правонаступництва трудових колективів, відзначених державними нагородами іноземних держав) (реєстр. №1774), поданий народними депутатами України О.Дехтярчуком, В.Яніцьким, Л.Козаченком, В.Кривенком, В.Сидорчуком, С.Євтушком, прийняти за основу та в цілому.