робоча група Київ

03 лютого 2015, 17:27

Засідання Робочої групи Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування з підготовки на базі законопроектів з реєстр. №№ 1229 – 1229-3 одного узгодженого проекту Закону України про внесення змін до Закону України “Про столицю України – місто-герой Київ” щодо створення законодавчих передумов для відновлення районних у місті Києві рад відбулося 3 лютого 2015 року.

Учасники зібрання ознайомилися з пропозиціями, що надійшли з Київської міської ради щодо базових підходів до законодавчого врегулювання порушеної проблеми, заслухали авторів законопроектів, інших членів Робочої групи, провели обговорення дискусійних положень.

Зокрема, йшлося про доцільність винесення на розсуд територіальної громади міста Києва питання про утворення/неутворення районних у місті Києві рад, можливість утворення власних виконавчих органів в районних радах та покладення на обраного голову районної ради функцій голови виконавчого комітету, питання розподілу повноважень між Київською міською та районними у місті Києві радами.

Окремо увагу було приділено питанням виборчої проблематики, що стосувалися необхідності визначення на законодавчому рівні загальної кількості депутатів районних у місті Києві рад від 20 до 30 осіб в залежності від кількості виборців відповідного району, проведення виборів до районних в місті Києві рад виключно за мажоритарною системою відносної більшості, призначення перших виборів до районних в м. Києві рад та щодо їх проведення одночасно із черговими місцевими виборами на загальнонаціональному рівні 25 жовтня 2015 року.

За наслідками обговорення було досягнуто узгодженої позиції щодо строків напрацювання попереднього варіанту законопроекту про внесення змін до Закону України “Про столицю України – місто-герой Київ”, який буде підготовлений Головою Робочої групи Ю.Бубликом та переданий для вивчення, наступного підписання та внесення на розгляд парламенту усіма зацікавленими суб’єктами права законодавчої ініціативи.