Конференція академії Фольке Бернадотта

27 березня 2015, 13:15

Голова Комітету Сергій Власенко, Заступник Голови Комітету Сергій Кудлаєнко та Завідувач секретаріату Комітету Анжела Малюга взяли участь у стартовій конференції проекту «Працюючи разом для зміцнення верховенства права в місцевому самоврядуванні», яка проводилась 27 березня Академією Фольке Бернадотта (Державне агентство з питань миру, безпеки та розвитку, м. Стокгольм, Швеція) у місті Львові.

Під час конференції між уповноваженими представниками Академії Фольке Бернадотта та Комітетом з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування було підписано протокол про співпрацю.

Голова Комітету С.Власенко наголосив, що в рамках протоколу про співпрацю члени Комітету будуть задіяні в підготовці та проведенні спільних заходів. Комітет сприятиме Академії Фольке Бернадотта в реалізації Проекту, зокрема, в організації співпраці з органами місцевого самоврядування, їх провідними асоціаціями, центральними та місцевими органами виконавчої влади, а також допоможе в процесі відбору експертів для якісної підготовки та успішного впровадження заходів.

В свою чергу, представники Академії Фольке Бернадотта взяли на себе зобов’язання в рамках співпраці здійснювати експертну допомогу в роботі Комітету, в тому числі шляхом залучення фахівців для проведення спеціальних семінарів та організовувати зустрічі з обміну досвідом між працівниками і членами Комітету та відповідними посадовими особами європейських країн.

Керівництво проекту «Місцеве самоврядування і верховенство права в Україні» поінформувало, що проект готовий надавати Комітету логістичну та технічну підтримку у проведенні організованих Комітетом та спільних заходах (конференціях, круглих столах, комітетських слуханнях), підтримки у розробці та публікації спеціальних матеріалів, листівок, буклетів для розвитку громадянського суспільства тощо.

Сергій Власенко запевнив, що Комітет готовий до співпраці з проектом та використання шведського досвіду організації та реформування місцевого самоврядування як орієнтиру реалізації принципу децентралізації влади.