№1601 зміна і встановлення меж Попаснянського і Слов'яносербського районів Луганської області"

19 січня 2015, 15:50

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування пропонує за наслідками розгляду у першому читанні прийняти за основу та в цілому проект Постанови Верховної Ради УкраїниПро зміни в адміністративно-територіальному устрої Луганської області, зміну і встановлення меж Попаснянського і Словяносербського районів Луганської області” (реєстр. № 1601), внесений народним депутатом України А.Артеменком.

За визначенням суб’єкта законодавчої ініціативи зазначеним законопроектом з метою упорядкування адміністративно-територіальних відносин в умовах проведення антитерористичної операції на території Луганської області та забезпечення життєдіяльності у селі Жолобок Фрунзенської селищної ради Слов’яносербського району пропонується змінити межі Попаснянського і Слов’яносербського районів Луганської області. Зокрема, збільшити територію Попаснянського району на 51,0 гектара земель за рахунок передачі до його складу 51,0 гектара земель, що знаходяться у віданні Фрунзенської селищної ради Слов’яносербського району (в тому числі територію села Жолобок), та затвердити територію Попаснянського району загальною площею 146700,0 гектара, Слов’яносербського району загальною площею 82914,72 гектара.

За наслідками всебічного обговорення, з’ясування позицій народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб, підтримуючи прагнення до вирішення найболючіших життєвих проблем мешканців Луганської області, забезпечення їх основоположних прав, свобод та інтересів, Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді України відповідно до частин першої та другої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про зміни в адміністративно-територіальному устрої Луганської області, зміну і встановлення меж Попаснянського і Слов’яносербського районів Луганської області» (реєстр. №1601), внесений народним депутатом України А.Артеменком, за наслідками розгляду у першому читанні прийняти за основу та в цілому.