Кращі працівники місцевого самоврядування

24 жовтня 2014, 13:42

Працівники секретаріату Комітету взяли участь у першому засіданні конкурсної комісії Конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування».

За півтора місяця з часу оголошення про початок Конкурсу (31 липня - 22 вересня) від органів місцевого самоврядування усіх рівнів надійшло близько 200 заявок: за темою «Енергозбереження та енергоефективність» надійшло 97 заявок; «Влада та бізнес: сприяння, партнерство» – 31; «Влада та громада: інформування, діалог, участь» - 70.

Відповідно до номінацій Конкурсу: обласні та районні ради надіслали 35 заявок; міські ради - 67; селищні та сільські ради – 96 заявок.

Найактивнішими у цьому році стали органи місцевого самоврядування Дніпропетровської області, від яких надійшло понад 30 заявок.

За результатами роботи першого засідання конкурсної комісії заявки передано членами конкурсної комісії для проведення оцінювання та відбору кращих з них.

У 2014 році Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України є організатором Конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування», який у 2012-2013 роках як пілотний впроваджувався Центром експертизи реформ місцевого самоврядування Ради Європи в рамках Програми «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні».

Органи місцевого самоврядування – переможці Конкурсу – матимуть змогу презентуватимуть свої практики та будуть нагороджені відзнаками Мінрегіону та Програми Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні».

За підсумками Конкурсу буде видано збірку «Кращі практики місцевого самоврядування», до якої буде включено опис проектів і програм переможців.