Засідання Комітету №3704

24 жовтня 2014, 13:40

Працівники секретаріату Комітету  9 жовтня взяли участь в експертному обговоренні основних положень та відмінностей  проектів Законів України «Про органи самоорганізації населення» реєстр. № 3704 та 3704-1, що відбулося за ініціативи Української асоціації районних та обласних рад  в рамках роботи Ресурсного центру зі сталого місцевого розвитку.

У експертному обговоренні взяли  участь представники: Всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, Секретаріату Кабінету Міністрів України, центральних органів виконавчої влади,  представники громадських організацій та органів самоорганізації населення.

За результатами обговорення учасники рекомендували:

Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування України - пришвидшити розгляд проекту закону з реєстр. № 3704-1;

Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України -  звернутись до Кабінету Міністрів України з пропозицією про перегляд терміну виконання завдання визначеного планом заходів з реалізації Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні на період до прийняття Верховною Радою України рішення стосовно законопроекту з реєстр. №3704-1;

Інституту міста - провести детальний аналіз рекомендацій та пропозицій висловлених під час обговорення зазначених проектів законів, що можуть бути використані в подальшій роботі щодо удосконалення законодавства «Про органи самоорганізації населення».