1011*

23 грудня 2014, 16:38

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування на своєму засіданні 22 грудня 2014 року розглянув питання щодо предмета відання Комітету, який був визначений Постановою Верховної Ради України від 4 грудня 2014 року № 22-VIII «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України восьмого скликання».

Всі присутні на засіданні народні депутати України – члени Комітету одноголосно підтримали пропозицію Голови Комітету – народного депутата України Власенка С.В. запропонувати Верховній Раді України внести зміни до зазначеної Постанови Верховної Ради України та включити до предмета відання Комітету питання, що належали до його предмета відання під час роботи Верховної Ради України сьомого, шостого та попередніх скликань, а саме:

- організація та діяльність органів виконавчої влади (за винятком органів виконавчої влади, питання організації та діяльності яких віднесені до предметів відання інших комітетів);

- законодавче забезпечення діяльності Президента України, Кабінету Міністрів України, центральних органів виконавчої влади;

- вибори, референдуми та інші форми безпосереднього волевиявлення громадян;

- статус та діяльність політичних партій, громадських об’єднань (крім тих, питання діяльності яких віднесені до предметів відання інших комітетів).

Відповідні пропозиції до Постанови № 22-VIII були надіслані Голові Верховної Ради України Гройсману В.Б. і до Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України листом від 12 грудня 2014 року №04-14/8-5150.