1072

23 грудня 2014, 16:07

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування на своєму засіданні 22 грудня 2014 року одноголосно вирішив рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу та в цілому проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про державну службу» (щодо відтермінування набрання чинності) (реєстр. № 1072).

Правовим підгрунтям для відтермінування на рік (до 1 січня 2016 року) Закону України «Про державну службу» № 4050-VI від 17.11.2011 є очікуване прийняття у 1 кварталі 2015 року доопрацьованої нової редакції Закону України «Про державну службу», який повною мірою відповідатиме європейським принципам державного управління і розроблений Нацдержслужбою України разом з європейськими експертами, науковими установами, фахівцями центральних органів виконавчої влади та неурядовими організаціями.

При цьому розроблення і внесення даної нової редакції Закону передбачено підтриманою парламентом Програмою діяльності Кабінету Міністрів України, а також Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.

Під час обговорення питання члени Комітету зауважили, що системне реформування сфери державного управління та цілісна реалізація адміністративної реформи неможливі без одночасного введення в дію нових редакцій законів України «Про державну службу» та «Про службу в органах місцевого самоврядування», який на сьогодні також підготовлений Нацдержслужбою і готується Кабінетом Міністрів України для внесення до парламенту.

Також було зазначено, що Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України та Нацдержслужба України підтримують даний законопроект без зауважень.