Поліція місцевого самоірядування

24 грудня 2014, 11:48

Представники секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування 23 грудня взяли участь у круглому столі щодо обговорення проекту Закону України Про поліцію місцевого самоврядування, підготовленого експертами Асоціації міст України (в рамках Проекту ДІАЛОГ).

Участь у круглому столі також взяли представники Мінрегіону, МВС України, органів місцевого самоврядування, міжнародних та зарубіжних організацій, інститутів громадянського суспільства та  науковці.

В ході круглого столу були презентовані та обговорені концептуальні положення проекту Закону України Про поліцію місцевого самоврядування, який передбачає утворення в системі місцевого самоврядування правоохоронних органів.

Зокрема, обговорювалися питання обсягу повноважень підрозділів поліції місцевого самоврядування, їх бюджетного фінансування, порядку призначення їх керівників та особового складу, питання взаємодії поліції місцевого самоврядування з відповідними підрозділами міліції України тощо.