4070а

07 липня 2014, 18:08

На пленарному засіданні Верховної Ради України 3 липня 2014 року за результатами розгляду парламентом у першому читанні прийнято за основу проект Закону України про добровільне об’єднання територіальних громад (реєстр. №4070а, поданий Кабінетом Міністрів України).

Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування доручено доопрацювати зазначений законопроект з урахуванням зауважень і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи та внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.

Відзначаючи важливість предмету регулювання законопроекту, необхідність ґрунтовного, всебічного і якісного опрацювання нормативного матеріалу, Комітет вирішив утворити Робочу групу з опрацювання та підготовки до другого читання зазначеного законопроекту, залучивши до участі у її роботі широке коло представників органів державної влади та місцевого самоврядування, неурядових організацій, науковців, експертів.

Дану Робочу групу очолить народний депутат України, голова підкомітету з питань державного будівництва В.Гладій і вона розпочне свою діяльність одразу після закінчення строку внесення пропозицій та поправок до цього законопроекту суб’єктами права законодавчої ініціативи у відповідності до статті 116 Регламенту Верховної Ради України до 17 липня 2014 року включно.

 Перше організаційне засідання вищевказаної Робочої групи планується провести 21 липня 2014 року.