Р.Кошулиньский, Д.Жванія - конгрес

18 липня 2014, 10:29

Заступник Голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський та Голова Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Давид Жванія зустрілись 17 липня з делегацією Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи на чолі з Президентом Конгресу Хервігом Ван Стаа.

У рамках перемовин Президент Конгресу Хервіг Ван Стаа зауважив, що Європейський альянс «з великим позитивом сприймає налаштування України на проведення Конституційної реформи і в багатьох питаннях готовий до співпраці з Українською державою». Утім, зауважив він, «місцеве самоврядування не може розвиватися без стабільності та миру в Україні». «Повага до суверенітету України, територіальної цілісності і непорушності кордонів завжди залишаться головним пріоритетом для Європи», - сказав Хервіг Ван Стаа.

Учасники зустрічі від України наголошували, що здійснення реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади потребує внесення відповідних суттєвих змін до Конституції України, що тільки з якісним, сучасним місцевим самоврядуванням європейського стилю, Україна може стати процвітаючою країною з розвиненою місцевою демократією.

Сторони висловили сподівання на подальшу співпрацю у питаннях проведення в Україні реформ, продовжуючи експертний діалог на всіх рівнях.