24.04.-Буховець О.Ю.

29 квітня 2014, 08:42

Голова підкомітету з питань статусу депутатів місцевих рад та служби в органах місцевого самоврядування Олег Буховець та представники секретаріату Комітету взяли участь у Конференції з питань децентралізації державної влади в Україні, яка відбулася 24 квітня у клубі Кабінету Міністрів України.

Захід був організований Міністерством регіонального розвитку,  будівництва та житлово-комунального господарства України і Посольством Швейцарії в Україні та проходив за участі послів країн Євросоюзу, представників ОБСЄ, експертів Ради Європи, вітчизняних фахівців, українських парламентарів, а також представників  місцевого самоврядування з різних регіонів України.

Зміни до Основного Закону України в частині реформування системи місцевого самоврядування презентував Віце-прем`єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В.Гройсман.

Посол Швейцарії п. К.Шьоненбергер висловив підтримку Україні в її прагненні здійснити процес децентралізації влади, а Керівник директорату з питань демократичного врядування секретаріату Ради Європи п. К.Лучіані наголосила на значному обсязі попередньої роботи в напрямку децентралізації, що провадив останнім часом український Уряд разом з вітчизняними та міжнародними експертами. На її думку, сьогодні “настав час діяти”.

У свою чергу представник міністерства закордонних справ Швейцарії п.А.Метре наголосив, що Швейцарська Конфедерація визнає готовність Уряду України здійснити реформування місцевого самоврядування і готова надати всебічну експертну допомогу. Розвиток системи місцевого самоврядування – це те, що відповідає потребам народу України, надає повноваження місцевим громадам. Ми підтверджуємо готовність провадити відповідні ініціативи разом з керівництвом України”, –  сказав він.