2234а

18 квітня 2014, 09:28

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування  на своєму засіданні 16 квітня одноголосно прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду в першому читанні проект Закону України про внесення змін до статті 10 Закону України “Про державні нагороди України” (щодо запровадження почесного звання “Заслужений працівник місцевого самоврядування в Україні”) (реєстр. №2234а), поданий народними депутатами України О.Парасків та С.Брайком, прийняти за основу.

Законопроектом пропонується шляхом внесення змін до Закону України “Про державні нагороди України” встановити почесне званняЗаслужений працівник місцевого самоврядування в Україні”, яке може присвоюватися особам, які не менше десяти років виконуватимутьповноваження щодо здійснення організаційно-розпорядчих та консультативно-дорадчих функцій”.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради висловило сумніви щодо доцільності запровадження почесного званняЗаслужений працівник місцевого самоврядування в Україні”, оскільки місцеве самоврядування є не окремою сферою чи галуззю, а специфічним рівнем організації влади на місцях, в процесі реалізації якої здійснюється управління в усіх сферах суспільного життя. У зв’язку з цим, Головне управління вважає, що посадовим особам місцевого самоврядування можуть бути присвоєні відповідні почесні звання у будь-яких сферах чи галузях (освіти, культури, охороні здоров’я тощо).

Під час обговорення питання члени Комітету зазначили, що діяльність посадових осіб органів місцевого самоврядування не обов’язково пов’язана з роботою у тих сферах суспільного життя (освіти, культури, охороні здоров’я тощо), досягнення в яких можуть бути відзначені почесним званням. Тому, встановлення почесного званняЗаслужений працівник місцевого самоврядування в Українінаправлене на відзначення особистих заслуг громадян, які працюють в органах місцевого самоврядування і діяльність яких не може бути відзначена почесним званням за досягнення  у визначених статтею 10 Закону України Про державні нагороди України сферах суспільного життя.